ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ КП КОР «ПЕРЕЯСЛАВ_ХМЕЛЬНИЦЬКТЕПЛОМЕРЕЖА»

Опалювальний сезон 2022-2023 рр. в умовах повномасштабної військової агресії з боку росії не обіцяє бути легким. Для того, щоб гарантовано мати тепло узимку, потрібно вчасно розраховуватися за спожиту теплову енергію, яка вже використана для опалення житлових будинків в минулих опалювальних сезонах. Станом на 01.08.2022 року мешканці багатоквартирних будинків міста мають борг перед КП КОР «Переяслав-Хмельницьктепломережа» у сумі 8 260 922, 94 гривень за вже отриманні послуги з теплопостачання. Просимо вас, шановні споживачі, по можливості розрахуватися зі своїми боргами до початку опалювального сезону.

 Крім погашення заборгованості за послуги з теплопостачання споживачі повинні також провести підготовку своїх приміщень до раціонального та економного споживання теплової енергії в опалювальному сезоні 2022-2023 років. Тож, подбати про тепло в оселях варто й безпосередньо самим містянам. Мова йде про елементарні правила мінімізації тепловтрат у квартирах, аби з настанням холодів кожен житель у місті був в теплій оселі.

Пам’ятаймо, що сани готують влітку.

– Подбайте, щоб вікна і підвіконня не пропускали тепло. Це, до речі, стосується не лише квартири, а й під’їзду.

– Увагу варто також приділити вхідним дверям, адже їхнє ущільнення з часом зношується і відповідно в квартиру потрапляє холодне повітря.

– Зверніть увагу на балкон та лоджію. Перевірте та закрийте щілини, аби зменшити можливі тепловтрати.

– Дайте дорогу теплу! Різноманітні меблі, довгі цупкі штори чи жалюзі, розташовані перед радіаторами можуть поглинати близько 20 % тепла, тож краще звільніть місце перед батареями.

– А от короткі жалюзі або штори допоможуть скоротити втрати тепла на 8-15%, яке виходить через скло.

– Також зауважте, що радіатори часто встановлюють під вікном, близько до зовнішньої стіни, через що та гріється. Запобігти таких нераціональних тепловтрат можна обклеївши стіну за батареєю тепловідбивним екраном/ фольгою тощо, тоді тепло йтиме в квартиру.

– Обов’язково ретельно очищайте радіатори від пилу. До речі, багаторічні шари фарби на чавуні також зменшують тепловіддачу.

– Поширюйте поради серед знайомих .

Сподіваємося, що зима в Україні буде мирною. Віримо в наші хоробрі ЗСУ, очікуємо якнайшвидшої Перемоги над ворогом та тримаємо свій комунальний фронт.